вівторок, 12 квітня 2016 р.

Чи належить тобі ця робота?

Хороша робота по душі дорівнює мрії, що збулась…

Тисячі людей кожного ранку ледве відривають себе від подушки, кожного недільного вечора бурмочучи від незадовлення (завтра на ту кляту роботу!), досинають у маршрутках, сидять у соцмережах та сайтах новин під час робочих буднів та «ганяють» чаї, лиш би відсунути робочі справи подалі…
За результатами опитування, проведеного рекрутинговою компанією «HeadHunter», дуже багато українських офісних працівників не люблять свою роботу. Лише 14,72% опитаних завжди щасливі на роботі, 37,4% — іноді, 17,16% — ніколи, а 8,12% зізналися, що працюють заради грошей. Кожен п’ятий взагалі не зміг відповісти. Не менш гнітюча статистика і у сайту rabota.ua — 41 відсоток українців на роботі не тримають ні посада, ні зарплата. Тільки 16% однозначно не збираються міняти «шило на мило», втім 13% зізнаються, що покинуть насиджене місце при першій
же можливості. Насправді, це не лише українська проблема. Світовий «офісний планктон» переживає ті ж проблеми, що і наші співробітники. За даними компанії Kelly Global Workforce Index, яка провела опитування 170 тис. респондентів в 30 країнах світу, більше третини працюючого населення в світі готові змінити місце роботи. В Європі, Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні люди готові до змін для підвищення почуття власної значущості. Росіяни погоджуються міняти роботу на користь кращої зарплати і кар’єрного зростання. Найвищий рівень незадоволеності серед співробітників в Європі — 43% опитаних заявили про те, що часто замислюються про бажання змінити місце роботи. На Американському континенті подібні настрої присутні лише у 28%, і лише 9% налаштовані на зміни в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. (матеріали з сайту TSN.ua)
А що тримає вас? Давайте розбиремось чи справді посада, яку ви займаєте вам до душі?
Скажу від себе: мене завжди обурював той факт, що деякі люди-ненависники своєї роботи буквально «підсиджують» тих, хто просто мріє про посаду, яку вони займають. А хіба не так? А у всьому винні і шаблони на кшталт — «усі мають отримати вищу оствіту» і тому подібні. Через поділ посад на пристижні і не дуже, усі прагнуть зайняті перші ряди у компаніях зовсім не задумуючись чи підходить це їм . Це і егоїзм у деякій мірі, а з іншого боку тупикова ситуація, котра блокує можливість працювати в іншому місці, уступаючи свою посаду мрійнику.
Отже, щоб нарешті у всьому розібратись дайте собі чесно відповіді на ці запитання:
Чи люблю я свою роботу?
Що мені найбільше у ній подобається, а що я просто не можу терпіти?
Що б ти хотів змінити у своїй роботі ? (якщо варіантів немає,може варто розпочинати розсилати резюме?)
Якщо завтра у мене будуть усі можливості для відмови від цієї роботи, що я виберу?
Уяви собі, що випадково став господарем великої суми грошей — ти продовшиш ходити на цю роботу? (якщо відповідь «ні» варто задуматись,мождливо теж працюш лише за кусень хліба?)
Чи твоє сьогоднішня робота є справою твого життя?
Скажи собі чесно, що трапиться, як зміниться твоє життя, якщо ти працюватимеш тут найближчі 5, 10,20 років?
Проаналізуй свої відповіді, іноді не потрібно змінювати все кардинально, хоча якщо твоє покликання вийняток, то можливо саме зараз потрібно повільно, проте впенено просуватись уперед? Так чи інакше не приймай кардинальних рішень, оціни свої можливості, ризики та збитки, а також  і переваги та бонуси, котрі отримаєш, якщо наважишся змінити місце роботи, а то й цілу професію.
В будь-якому випадку знай,що я подумки з тобою,а як вже писала у попердньому пості — якщо хтось вболіває за твоє справу,це вже половина успіху.
Якщо маєш запитання — стукай, зможемо втілити твою мрію у реальність:)

Немає коментарів:

Дописати коментар