четвер, 7 квітня 2016 р.

Хто вирішив за тебе?

Хто вирішив за вас йти на ту роботу, котра чекає сьогодні рівно о 9 ранку ? Хто сказав, що саме цей маршрут найшвидший? Хто говорив, що «не одягнена шапка = застуда» ? Самі це вирішили або так кажуть усі, а отже належить і Вам?  Іноді цей досвід : свій або зі сторони допомагає нам досягати цілей, а іноді навпаки — стає обузою. Як вирішити чи це особиста оцінка, чи з роками набуте переконання?
Отже, переконання: це загальноприйняті або кимось вигадані правила, виходять із свого або чужого досвіду, викликають супротив, напругу та тривожність. Загалом, асоціюється із пісоки на пляжі, котрий так і липне до ніг. Або ще один приклад: ви особисто незнайомі із людиною, проте вже склали собі негативне враження завдяки чужим судженям. І що знають усі діти: собака кусає! Це стосується милих йориків або ши-тцу? Наврядче, але батьками так легше страхуватись. А чай без цукру при дієті ? Ви це десь прочитали чи просто загальноприйнята норма?
Давайте раз і назавжди розберемось із цими цінностями. Що дійсно ваше,а що навязали?
Отже, найперше визначимо свою систему цінностей.
Уявіть собі, що на декілька днів доведеться стати  твариною (з перспективою на більш тривалий час). Яка книга це була б? Які якості у ній вам подобаються? Як вони проявляються у вашому житті? Які цінності вони відображають?
Для прикладу: гепард. Властивості даної тварини відображають швидкість, грацію. У них лежать наступні цінності : воля, краса. Як вони відображаються  у вашому житті?
Ще одна техніка на відображення вашого місця у житті: відвідини власного ювілею на 100 років. І от зібрались усі родичі, знайомі та друзі, проте серед них є ті,котрих ви не бачили багато років. Розкажіть їм про своє життя але з ракурсу ніби воно склалось якомога краще (ідеальний сценарій), проте він може розпочинатись лише із теперішнього моменту (ваше життя до сьогоднішнього моменту ми вже не змінемо). Чим ви займались? Що приносило задоволення? Якими були перші кроки до такого положення у суспільстві? Що ви можете порадити молодому поколінню,котре хоче таке ж життя собі і має вас як приклад для наслідування? Які помилки допустили і як їх можна було уникнути?
Запам’ятайте усе це і будуємо із нього список на майбутнє. Тепер кожного разу при думці, що робити далі згадуємо цей ювілей і діємо згідно із описом. Такий собі лайф-план:)


Немає коментарів:

Дописати коментар